Transformatieve Zorgreizen

samen op reis

Zorgreizen
groei door ervaring

Weerbaar Meppel heeft een samenwerkingsverband met Miezaan. Deze gecontracteerde jeugdzorginstelling is gespecialiseerd in het bieden van professionele begeleiding aan jongeren met ervaren hulpverleners die speciaal zijn opgeleid en geregistreerd zijn bij SKJ.

Onze reizen naar Pai, Thailand bieden een gestructureerd programma waarin we verschillende aspecten aanpakken om jongeren te helpen groeien en inzicht te geven in het leven zonder verslaving, schuld, criminaliteit en andere negatieve aspecten. Onder begeleiding van professionele sportinstructeurs volgen de jongeren intensieve trainingen, zowel fysiek als gericht op weerbaarheid. Daarnaast zijn er activiteiten gepland om positieve ervaringen op te doen en te werken aan het versterken van weerbaarheid.

Wij hebben bewust gekozen voor Pai, Thailand vanwege ons bestaande netwerk en de positieve resultaten die we hier al hebben behaald met vergelijkbare doelen voor jongvolwassenen. Het verlaten van de bekende omgeving kan bijdragen aan rust en een frisse kijk, wat uiteindelijk leidt tot verandering en groei. Daarnaast heeft reizen op zichzelf een positieve invloed op het mentale welzijn.

Naast de doelen die gesteld zijn door instanties, werken wij ook aan het ontsnappen uit een negatieve omgeving, het versterken van weerbaarheid en doorzettingsvermogen, en het ontwikkelen van positieve gedragingen en contacten, zelfs in situaties waarin de communicatie verstoord is.

Om deel te nemen aan onze reizen hebben jongeren alleen een reisverzekering nodig naast onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Wij streven naar een eenvoudig en toegankelijk proces.

Wij begrijpen dat iedereen wel eens slechte dagen heeft en dat niet alles altijd perfect verloopt. Daarom bereiden wij ons volledig voor op mogelijke tegenslagen en trainen en verblijven wij vlakbij een ziekenhuis waar we al positieve ervaringen en samenwerking mee hebben. Hierdoor is de kans op escalatie of terugval minimaal.

Bij Weerbaar Meppel geloven we sterk in ons unieke karakter en onze bijzondere aanpak. We kiezen bewust voor kleinschaligheid, omdat dit ons in staat stelt om elke individuele jongere persoonlijke aandacht te geven. Onze visie en missie zijn volledig eigen, waardoor we authentiek en onderscheidend zijn.

Hoewel onze benadering misschien afwijkt van de standaard, heeft deze aanpak al bewezen het beste te werken voor jongeren waarbij de standaard benadering niet heeft geholpen. We streven ernaar om een levensveranderende reis te maken, zowel letterlijk als figuurlijk, met als cruciaal element een verandering van omgeving.

Waarom werken we nog niet samen met grotere organisaties? Omdat we geloven dat onze unieke aanpak en kleinschaligheid ons onderscheiden en de beste resultaten opleveren voor de jongeren die wij begeleiden.

Weerbaar Meppel Workshops en Clinics
Weerbaar Meppel Workshops en Clinics

Contact

Vul het formulier in voor een afspraak. Je bent zeer welkom om een bakkie te komen doen.

Adres & Route:

Uiteraard kun je ons ook bellen:

11 + 12 =